salam

Objektif utama
masih sama seperti kursus yang lepas :
•
peserta
tahu kandungan protin, karbohidrat dan mineral dalam bahan asas pembuatan
makanan ayam
•
peserta
tahu bahan-bahan yang boleh dijadikan makanan ayam dari sumber yang murah
,percuma dan berkhasiat
•
peserta
tahu membuat FAA ( Fish Amino Acid) mengunakan sisa ikan
•
Peserta tahu
membuat enzim mengunakan sisa sayuran
•
Peserta tahu
membuat bokashi dedak mengunakan sumber yang murah dan berkhasiat
•
peserta
tahu membuat bokashi sisa mengunakan lebihan makanan dengan berkesan


Bukan sahaja isu
protin, bahkan karbohidrat dan mineral juga tersangat penting untuk memastikan
usaha pembuatan makanan berbaloi dilakukan sehingga penjimatan berhasil. Inilah
intipati kursus seharian yang dilalui. moga kumpulan 3/2016 mendapat ilmu dan
kemahiran untuk diaplikasi di reban masing-masing
kursus yang sangat bermanfaat. TQ Sifu
ReplyDelete